Web Analytics Made Easy - Statcounter

در یکسال گذشته سرمایه‌گذارانی که در بازار ارز دیجیتال فعالیت داشتند، سرمایه‌گذاری خود را از ارزهایی مانند بیت‌کوین و اتریوم به سمت دوج کوین، شیبا و... تغییر داده‌اند.

به گزارش ایمنا، براساس گزارش سال «نوبیتکس» یکی از صرافی‌های ارز دیجیتال، در سال ۲۰۲۱ سرمایه‌گذاران بازار ارزهای دیجیتال تغییر رفتار زیادی در سرمایه‌گذاری‌های خود داشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این داده‌ها می‌توان نکات مهمی بدست آورد. یکی از موضوعاتی که در این گزارش سال توجه شما را به خود جلب می‌کند، تغییر رفتار و دید سرمایه‌گذاری افراد از ارزهای استیبل و مطمئن‌تر مانند بیت‌کوین و اتریوم به سمت میم‌کوین‌هایی مانند دوج‌کوین، شیبا و… بوده است.

طبق این گزارش، ۱۷ درصد سبد ارزی کاربران این صرافی از دوج کوین تشکیل شده، اما سهم ارزی مانند بیت کوین، که در دنیا ارزش بازار بالایی دارد، تنها ۱۴ درصد است. طبق این گزارش در ابتدای سال ۲۰۲۱ بازدید ماهانه صفحه بازار ریالی بیت کوین ۲۳ درصد بوده و رتبه اول را در بین رمزارزها داشته است، اما در پایان سال میم کوین شیبا با ۱۶% بازدید در جایگاه اول قرار گرفت. دلیل این شیفت سرمایه‌گذاری کاربران از ارزهای بزرگ و مطمئن‌تر به سمت میم کوین‌هایی که ریسک بیشتری دارند را در ادامه مورد بررسی قرار می‌دهیم.

افزایش هزینه‌های تراکنش، همزمان با افزایش قیمت بیت‌کوین

در تاریخ ژانویه ۲۰۲۱ قیمت هر بیت‌کوین ۳۲ هزار و ۷۴۳ دلار و قیمت هر دلار در ایران ۲۶ هزار و ۴۰۰ تومان بوده است و رفته رفته قیمت بیت‌کوین و دلار با افزایش همراه می‌شود. اوج خرید و فروش‌های ارز دیجیتال طبق داده‌های گزارش سال مربوط به فروردین و اردیبهشت‌ماه است که قیمت بیت کوین به ۶۳ هزار دلار و قیمت هر دلار نیز به ۲۷ هزار تومان رسید. این موضوع باعث شد تا کم کم سرمایه‌گذاران از ارزهای گران قیمت و بزرگ بازار به سمت ارزهای ارزان‌تر ولی پر ریسک‌تر کوچ کنند. زیرا برای خرید ارزهای بزرگی مانند بیت کوین، اتریوم و… کاربر باید هزینه تراکنش (fee) بیشتری پرداخت کند اما کارمزد تراکنش‌ها در رمزارزهای ارزان قیمتی مانند دوج کوین، پولکادات، شیبا، ترون و… کم‌تر است. کاربر ایرانی که باید هزینه زیادی بابت جابه‌جایی و خرید ارزهای دیجیتال به دلار پرداخت کند ترجیح می‌دهد که کمترین هزینه را برای خرید ارز دیجیتال خرج کند و درصد بیشتری از ارزی که دارد را برای خودش نگه دارد تا اینکه بخش زیادی از آن بابت هزینه انتقال دارایی به کیف پول شخصی کسر شود.

ایلان ماسک؛ سیگنال دهنده توییتری!

یکی از دلایل کوچ سرمایه‌گذاران ایرانی که در بازار ارزهای دیجیتال حضور دارند، از ارزهای بزرگ به سمت ارزهایی مانند دوج کوین و شیبا، ایلان ماسک بوده است. ایلان ماسک صاحب شرکت تسلا و یکی از ثروتمندترین مردان جهان، در یکسال گذشته توییت‌های زیادی حول محور خرید و فروش ارزهای دیجیتال اعم از بیت‌کوین، دوج‌کوین و شیبا منتشر کرده است. اولین توییت‌های ایلان ماسک حول محور بیت‌کوین می‌چرخید که افراد را تشویق به خرید بیت‌کوین می‌کرد، حتی تا جایی این موضوع پیش رفت که برای خرید تسلا افراد می‌توانستند از بیت‌کوین استفاده کنند و این موضوع باعث رشد سریع قیمت بیت‌کوین در ماه‌های آوریل و می سال میلادی ۲۰۲۱ شد، اما پس از به دست آوردن یک سود مناسب سریع با یک توییت درباره رشد غیرمنطقی بیت‌کوین باعث ریزش این ارز دیجیتال شد. در ادامه او با توییت‌های خود و تبلیغ دوج‌کوین و شیبا توانست سرمایه‌گذاران زیادی را به سمت این دو میم‌کوین بکشاند و باعث افزایش قیمت ۱۳۰ درصدی دوج‌کوین و بیش از ۱۰۰۰ درصدی شیبا شد و کاربران ایرانی زیادی هم در این شیفت کردن حضور داشتند و البته باید گفت که سود خوبی را هم بدست آوردند.

نوسان‌گیری با میم‌کوین‌ها / مردان نوسان‌گیر و زنان هولدر

در یکی از بخش‌های گزارش سال نوبیتکس آمار جالبی منتشر شده که توجه شما را به این بخش جلب می‌کنم، طبق این گزارش ۸۴ درصد کاربران این شرکت را مردان و ۱۶ درصد را زنان تشکیل می‌دهند، حالا در بخش بعدی توضیح داده شده که ۱۷ درصد از سبد دارایی مردان را دوج‌کوین تشکیل می‌دهد و این در حالیست که بیشتر زنان ارزهای باثبات‌تری مانند اتریوم و بیت‌کوین را خریداری می‌کنند. این موضوع تنها دلیل ریسک‌پذیرتر بودن مردان نیست بلکه به یکی از علت‌های شیفت کردن سرمایه‌گذاران ارز دیجیتال از ارزهای بزرگ به ارزهای پرریسک‌تر اشاره می‌کند که آن موضوع نوسان‌گیری است. رفتارشناسی کاربران زن و مرد این را نشان می‌دهد که مردان به دنبال سرمایه‌گذاری کوتاه‌مدت با سود بیشتر و زنان به دنبال سرمایه‌گذاری بلندمدت ولی باثبات‌تر هستند. ارزهای ارزان‌تر با اینکه پرریسک‌تر هستند اما در کوتاه‌مدت سود خوبی را به سرمایه‌گذاران می‌دهند و انتخاب بهتری برای نوسان‌گیری هستند. طبق بررسی‌ها مردان بیشتر به دنبال سرمایه‌گذاری‌های کوتاه‌مدت و سوددهی بیشتر هستند و همین مساله باعث شده تا بیشتر به سمت میم‌کوین‌ها شیفت کنند.

منبع: عصر ایران

کد خبر 561040

منبع: ایمنا

کلیدواژه: بیت کوین رمز ارز ارز دیجیتال بازار ارزهای دیجیتال ارزهای دیجیتال بررسی ارزهای دیجیتال اخبار ارزهای دیجیتال تحلیل قیمت ارزهای دیجیتال افزایش قیمت بیت کوین بهترین ارزهای دیجیتال شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین سرمایه گذاران قیمت بیت کوین سرمایه گذاری ارز دیجیتال ارزهای بزرگ میم کوین ها ایلان ماسک دوج کوین گزارش سال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۵۶۳۰۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معاملات مسکن در تهران از طریق بیت‌کوین!

عضو هیات رئیسه اتحادیه مشاوران املاک گفت: اخیرا شنیده می‌شود که برخی مبادلات در بازار مسکن از طریق دلار و بیت‌کوین انجام می‌شود که به نظر من علت آن ایجاد سامانه خودنویس و نبود واسطه برای مدیریت قراردادها است.

مهدی کرباسیان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: بنا بر اعلام برخی مشاوران املاک با پدیده‌ای جدید در بازار مسکن مواجه شده‌ایم. شایعه شده برخی فروشندگان آپارتمان از خریداران تقاضای دلار، ارز دیجیتال، طلا و غیره می‌کنند. به نظر من یکی از دلایل این موضوع ایجاد سامانه خودنویس است که باعث حذف واسطه شده است. به هر حال زمانی که واسطه، معامله را مدیریت می‌کند مبادلات مالی نیز مدیریت می‌شود اما وقتی خریدار و فروشنده از طریق سامانه خودنویس اقدام به معامله می‌کنند نظارتی وجود ندارد.

وی افزود: بازار خرید و فروش مسکن در رکود به سر می‌برد اما مراجعات مقداری نسبت به فروردین بهتر شده است؛ مراجعاتی که منتج به معامله نمی‌شود و اغلب برای اطلاع از وضعیت اجاره صورت می‌گیرد. هر سال همین‌طور است، معمولا در اردیبهشت و خرداد که تغییرات اقتصادی خود را تا حدودی نشان می‌دهد متقاضیان برای پرس‌وجو  می‌آیند. نقل و انتقالات بازار اجاره هم در اردیبهشت و خرداد افزایش می‌یابد.

کرباسیان بیان کرد: قیمت‌های پیشنهادی آپارتمان در تهران نسبت به اسفند حدود ۱۰ درصد تغییر کرده اما به دلیل نبود مشتری، این نرخ‌ها هنوز به قطعیت نرسیده است. یکی از دلایل این کسادی، نوسانات بازار ارز است. کاهش قیمت دلار از محدوده ۶۹ هزار تومان به حدود ۶۱ هزار تومان بازار ملک را به نوعی کساد کرد؛ زیرا معتقدم بازار مسکن، دلاریزه شده و بالا و پایین رفتن قیمت دلار باعث می شود مردم برای خرید و فروش دست نگه دارند.

عضو هیات رئیسه اتحادیه مشاوران املاک با اشاره به تاثیر سامانه خودنویس بر کم‌رونق شدن معاملات مسکن گفت: مسئولان وزارت راه و شهرسازی دائما روی تبلیغات این سامانه مانور می‌دهند و به مردم می گویند بیایید قرارداد خود را مجانی ثبت کنید. در واقع رسما به حذف دفاتر مشاور املاک ورود کرده‌اند و اشتغال جامعه در حال سرکوب شدن است. در هر بازاری، اقتصاد را واسطه می‌چرخاند. جهش تولید نیاز به مشتری دارد. این مشتری از طریق واسطه‌ها می‌آید. موضوع واسطه برای بازار مسکن به عنوان یک بازار پیشرو در اقتصاد، اهمیت مضاعف دارد.

وی اظهار کرد: با ایجاد سامانه خودنویس، اکثر مشاوران املاک به سمت ابطال جواز رفته‌اند. این مساله تبعات منفی برای بازار مسکن و اشتغال کشور دارد. با توجه به پیشران بودن بخش مسکن نیز تبعات منفی برای اقتصاد کلان خواهد داشت که در آینده خود را نشان می‌دهد.

کرباسیان خاطرنشان کرد: برخی افراد می‌گویند دلالان ملک عامل گرانی مسکن هستند. سوال بنده این است آیا افزایش هزینه ساخت نیز به خاطر عملکرد مشاوران املاک است؟ حدود سه سال قبل هزینه ساخت هر متر مربع نهضت ملی مسکن را ۲.۵ میلیون تومان اعلام کردند. در حال حاضر به گفته مسئولان این رقم به ۱۰ تا ۱۲ میلیون تومان رسیده است.

عضو هیات رئیسه اتحادیه مشاوران املاک تهران، نوسانات قیمت مصالح ساختمانی را در قیمت مسکن موثر دانست و گفت: وقتی قیمت مصالح ساختمانی، هزینه صدور پروانه، نظام مهندسی و دستمزد کارگر، حمل و نقل و غیره تغییر می‌کند نباید انتظار داشته باشیم قیمت مسکن تغییر نکند. حتی ممکن است در تابستان با نوساناتی در بازار مسکن مواجه شویم.

وی در خصوص پیش‌بینی بازار مسکن در ماههای پیش رو گفت: دولت اقدام خوبی را در خصوص تامین مصالح ساختمانی در طرح نهضت ملی مسکن آغاز کرده که اگر بتواند از طریق این برنامه قیمت ساخت را کنترل کند ممکن است نوسانات بازار مسکن در تابستان که فصل جابه‌جایی است نیز محدود شود.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • قیمت محصولات ایران‌خودرو یکشنبه ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳/ کدام خودرو امروز گران شد؟
  • قیمت روز ارزهای مبادله‌ای/ دلار افزایشی شد
  • زمان اوج بیت کوین مشخص شد
  • زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد | قیمت جدید انواع ارزهای دیجیتال
  • زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد / قیمت روز ارزهای دیجیتال
  • زمان اوج بیت‌کوین مشخص شد
  • پای بیت کوین به معاملات مسکن تهران باز شد
  • معاملات مسکن در تهران از طریق بیت‌کوین!
  • داغ مستاجرها تازه می شود؛ اجاره هایی که چند برابر می شود/ طنز حق مسکن ۹۰۰ تومانی کارگران!
  • دولت مسکن را کالای مصرفی ببیند نه سرمایه‌ای